Review: Tudung Nikah Bawal Plus Shawl

Salam, 

Dapat masa sikit nak update pasal wedding aritu. Al kisah post yang sebelum saya ada cakap nak pakai tudung apa kan? since saya jarang pakai shawl sebab tak suka muka jadi bulat plus husband pun tak suke sarat2, jadi tudung bawal tetap jadi pilihan. :)


Masa hari nikah tu, (nikah malam), siang tu rasa neves sangat sebab try pakai inner by irene nadia marcello tu, muka jadi macam telur. plus tak de kaler krim or kuning. rasa nak nangis da satu hari tu. Tapi alhamdulillah dalam minggu sebelum tu terjumpa satu page kat facebook die jual inner bawal. nama facebook die Rubiey Scarf . mula2 nampak tudung bawal manik2 je, pastu belek2 rupanya ada inner bawal. 


Inner bawal ni macm tudung bawal, 4 segi, cuma die kecik. dalam 25cm x 25cm gitu la. jadi kat page tu kata tu handmade. lagipun area selangor tak pernah nampak lagi orang jual. pernah try usha. tapi takde. mungkin die beli bawal kosong n jahit tepi sendiri. Ada banyak pilihan kaler. sehelai dalam rm9. postage rm7. so total rm16. sebab kedai dia ada kat terengganu je. Tapi alhamdulillah, order ari rabu, ari jumaat inner tu sampai, ari sabtu pakai. nampak tak cemas kat situ? huhu..

macam2 option kaler ada. boleh pilih sendiri.

see inner bawal tu kecik je, so bagi peminat tudung bawal leh order kat sini. handmade syria pun cantik2. huhu.

Masa pas mekap, kawan2 ku yang nak pakaikan tudung tu tak sampai2. rasa nak nangis gak time tu. elok je  pin inner bawal, linda anis nor sampai.. ha masa tu kelam kabut pegang semua pin. huhu..macam2 patern dililit. after pakai inner bawal, just letak tudung shasmeen uyyun by Radiusite tu macam biasa, n lilit2 sampai la nampak kemas. So hasilnya?

Masa riuh kawan-kawan tolong pakaikan tudung. Masa ni shawl letak kebelakang sangat. so walaupun cantik tapi gambar lain da herot2 gak. tapi okla sebab 1st time kan try pakai inner bawal ngan shawl radiusite.:)

Baru-baru nak siap.

So after da siap gini la rupanya... mula2 nak pakai accesories yang lekat kat kepala tu, tapi sebab da sarat sangat manik tu, so xjadi. and tambah rantai by bridal. pin kiri kanan. da xberapa kosong n xberapa sarat. tengs kawan2 y gigih pakaikan. hehehehhe

Pandangan dari tepi. Macam nila hasilnya. Luv it la!

Baju masa bersanding. Suka sangat baju ni. cuma inner tu y herot2. so tu yang tukar baju pink tu cepat2. huhu. bayar mahal2 pakai kejap je. sedih!
Pastu tukar baju peplum pink. buat pakai lace kosong je. n pakai inner bawal kaler pink. yang ni shawl die kedepan sikit. n sedang elok la. tq anis nor linda yang tolong pakaikan n siapkan saya masa ni. huhuhu


Peplum pink. inner bawal. n shawl radiusite.

So gitula citernya. Bersyukur sangat dapat pakai tudung bawal campur shawl. cuma masa bersanding je, inner salah beli kaler, gambar pun tak banyak. tak dapat lagi baju penganti yang pakai kaler turqoise. baju pink ni baju potong kek. Masa sanding terpaksa pakai inner biasa..herot2 jadinya. memang tade mud langsung. huhuhu. ok later update! see ya!:)

Tema yang sepatutnya turqoise purple dah tukar jadi pink purple. anyway tq kawan2 yang pakai baju ikut tema. so dalam gambar nampak soft je. like it. :)



p/s: cantik tak pelamin? :)

5 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

peplum pink tu aku pling suke~~ simple & nmpk sesuai ngn ko! haaa ~~ cantik sgt! boleh buat baju raya, x gitu kn hahaha... *begitu cemas ye prjalanan nk ke majlis ko, gigih cri bawal hahaha

Lady Leaya said...

tu r gigih gile...huhuhu....bawal punya pasaiii..

Nurul Shahirah Azlan said...

hai sis..

congratulations on ur wedding..saya pun peminat tegar bawal..kalau pakai shawl takut nanti rimas..heret beret semua..hehe thank you for the inspirations! dah dpt idea from u..<3

Lady Leaya said...

Tq dear... nanti dah pakai tinggalkan la link..nk tgk gak..:)

Nurul Solehah Mohamad Khir said...

cantiknyaaaaaaa

Post a Comment