Tudung Nikah. ergh.

Salam,

Dalam masa 6 bulan ni saya risau sangat nak pakai tudung apa. Kalau orang yang betul kenal saya, saya memang tak suka pakai shawl sebab effect muka jadi telur tu memang tak best. :( and lagi satu cik tunang pun tak suka saya pakai shawl. so memang tak ada stok shawl langsung kat rumah. huhu..

see tudung bawal. clean, soft, simple. i like this so much.
Bila dah nak tarikh ni, ex-housemates berbincang dalam grup whatsapp and bagi nasihat suh jangan pakai tudung bawal kosong je (macam tau2 je tu yang aku nak, sebab malas nak fikir...-_-). Kawan-kawan suh pakai shawl.. ngeri ok. Nak tengok tak? erghhhhh...-_-

hahaha. tengok tu aku. jadi mangsa fashion. failed. dalah dinner last sem.-_- benci benci benci.
Kawan-kawan yang lain tu cantikla..masing2 bujur sireh..uuu...T.T.. masa tunang hari tu pun pakai tudung bawal je. tu pun dah herot2 kene kipas. Tapi sejak tau ada fabric strecther y  leh keraskan awning tudung bawal, tu yang buat saya nak pakai tudung bawal je.-_-

Masa tunang pakai tudung bawal je. wink. wink.
Tapi kawan-kawan saya baik hati. :) Linda nak sponsor tudung dari radiusite. Tudung yang design lan dari yang lain sikit. Shasmeen uyyun.  Manik dia kat bawah..bukan macam tudung lain. So saya grab dua helai, kaler coklat tuk nikah and pink tuk baju peplum masa potong kek. Tapi bila tengok balik, baju nikah kaler kuning gold, tetibe tudung kaler coklat. Rasa tak best pulak.

Grab this! Soft choc and soft pink.

So kalau Linda paka comel cam ni la. Kalau aku pakai?T.T

Ok da low confident.-_-

Baju nikah. Blur sikit sebab nak surprise. tapi color camni la.
After few weeks, linda kata Radiusite ada kuar tudung baru shasmeen uyyun tapi half moon (seriously gua tak tau nape gu hafal nama tudung2 ni.-_-). Kaler kuning lebih cantik dan sesuai ngan baju nikah. tapi tetibe linda kata inner kaler soft kelabu. erk.erk. erk. Gua ni dala ske pakai kaler y kosong je. tak pandai nak mix match. So gua percayakan jela kawan gua. Tapi simpan tudung bawal siap-siap. Just in case.-_-

So yang nibaru release isini lepas. Linda suh pakai yang ni.

Kawan-kawan pesan suh pakai inner neck y irene nadia merangkap adik ipar linda ni jual. tapi.tapi..T.T

Untuk reception pulak, kaler turqoise, inagt blue turqoise kaler baju bersanding, minggu lepas g fitting baju, kaler green turqoise pulak,.. so menyesal tak beli shawl shahsmeen tu kaler turqoise. jadi nasib baik radziah kawan linda beli shawl kaler tu. so pinjam jela.

Nak pinjam tudung ni kat rad!

lepas tu teringat pulak bertandang kaler purple pink pun tak de tudung. naik migrain kepala ni pikir pasal tudung je. huuuuu...malam bila ntah belek2 fb.sekali ternampak collection tudung bawal lain dari yang lain sikit. Dekat fb page Rubiey Scarf. Pagi ni menarik sebab dia ada inner tyudung bawal. pelik kan? homemade. Saya ni dalah pemina tegar tudung bawal. uuu...
So hasilnya..

So this one tuk reception
This one tuk bertandang.
Al-kisah peningnya pale fikir pasal tudung. Harap semua went well. Takutnya. Takutnya. Huhuh. Saya beri kepercayaan penuh pada kawan-kawan ya suh saya pakai shawl ni. huhuu.




p/s: migrain! huhu... jum tgk review tudung nikah y saya dah pakai di post sini !


16 comments:

Vee Lara said...

Lia, make sure nnti lia try dulu semua shawl tu taw.....then tgok btul2 muka lia, pastu apa pdapat hati lia sdiri...klu ok, then teruskan..klu x ok,kene pk smula...

Kawen skali je..hehe..smoga selamat semuanya ye

SouLmatemaS.com said...

macam nak peninggg kepale jugakk niii... hadooiiii!

shahrul hairy said...

alamak! model tudung pink tu lawo la pulak.. hehehe~

Alaimett said...

Try dulu betulx...tp,u nampak cun juga pakai shawl...sweet sgt...apax pun semoga semua yg di rancang berjalan lancar k...amin....

Cinta hazanis said...

seyess cantik.:)

sha said...

slm,nk tny la u ckp fabric strecther yg leh keraskn awning bawal tu kn cmna eh produk dia. sy pun pemakai bawal tegar.risau dhni decide pkai bawal je nikah n sanding cm u.tp takut herot-herot lak hehe.hope dpt respon tq

Lady Leaya said...

Hi... fabric starch tu leh beli kat giant ke tesco ke..biasa kat bhgian tuala atau bghian y sabun. jenama kiwi kleen. Cube google fabric starch kiwi kleen. ;)

sha said...

Ok tq.sy try cr nti

sha said...

Ok tq.sy try cr nti

Razfira said...

aduh pening jugak bila membacenye.. too many choices .. ahah

Lady Leaya said...

relax jgn pening2...baca post len plak..after nikah..heheh..:)

CIK AMSAL said...

sis nak sewakan x shawl radiusite tu.hehe

Lady Leaya said...

memang nak sewakan pun... sis de kaler pink, soft brown ngn purple belacan je..:)

CIK AMSAL said...

sy nak! cmana nak contact sis

Lady Leaya said...

013 208 9557-alia..wassap pun bolehh

Vitamom Liana said...

Comel-comel tudung tu semua :)

Tumpang lalu ye tuan tanah..
Saya ada menjual set menyusu, bersalin & hamil :)
http://thevitamomshop.blogspot.com
http://facebook.com/vitamom

Post a Comment