Final Board Presentation 08 | Landscape Architecture | UiTM | HISTORICAL WALK: REJUVENATION OF KLANG HERITAGE WALK

Salam, dah hampir 8 bulan meninggalkan dunia pelajar. Final semester yang cukup tough bagi saya. Tapi alhamdulillah, walaupun result tak secemerlang kawan-kawan yang lain, saya dapat habiskan Ijazah Sarjana Muda Senibina Landskap dengan kelas kedua tinggi. Bangga ok. Huuhuhu. At least, susah payah selama 2 tahun setengah belajar, berbaloi-baloi. 


Sekarang saya nak update final project. Saja upload dalam blog buat rujukan adik-adik atau simpanan saya kut2 kalau hardisk rosak ke. At least ada simpanan dalam blog biar anak cucu cicit tengok nanti. Heheh. :) Board saya tak la gempak cam kawan-kawan lain. Tapi ini usaha saya selama 6 bulan. Berperang dengan thesis, kelas tender, kelas professional practice...dan studio. Tough year, but semuanya baik-baik sahaja. :)


Site untuk final, saya pilih bandar Klang, sebab? saya orang Klang, Sijangkang, Kuala Langat. Nanti kalau pilih site jauh-jauh, kos lagi, kos minyak, masa, dan segalanya. At least adala kemajuan tuk orang Klang. Ye dak? (mcmla design kau bagus sgt Alia.....-_-") Tapi buat gempak cemana pun, kalau government takde bajet nak buat, tak de jugak hasilnya. Jadi ini hanya proposal. Plagiarism adalah di larang. All proposals are copyright by www.ladyleaya.com.  :)




















P/s: banyak gak dapat comment masa presentation. Semua board ni sebelum di comment ek. Tak dapat A pun. huhu. :)


COPYRIGHT WARNING : Attention, all images are copyright to ladyleaya.com. It is not allowed to copy, save, stored, download or even to reproduce the images. To use or to modify the iamges in any way need to have permission by ladyleaya.com



20 comments:

Nur Eyda said...

like!!!...takkn lupe board leya...heeee

ZulHelmi said...

gua tgk2 wat rujukan...but it nice...

rAzmiL ismaiL said...

kak ajar sikit macam mana akak buat masterplan tu.??? serious cantik....pakai apa tu???

Lady Leaya said...

pakai adobe photoshop. kene pandai men layer..:)

Lady Leaya said...

pakai adobe photoshop. kene pandai men layer..:)

pentadbir said...

Kalau ada sesiapa berminat utk mohon kerja landscape architect di area seremban bole email cv to me haslila at gmail dot com

pentadbir said...

Kalau ada sesiapa berminat utk mohon kerja landscape architect di area seremban bole email cv to me haslila at gmail dot com

mirami said...

assalam, kak nak tumpang tanya la. sy student architecture diploma. kalau sy amik degree landscape architecture kat uitm berapa lama ye tempoh? and lg satu landscape architecture degree selalu kena buat apa? maksud sy project n subjek yg kena amik.

mintak pendapat dr akk. please! TQ!

mirami said...

assalam, kak nak tumpang tanya la. sy student architecture diploma. kalau sy amik degree landscape architecture kat uitm berapa lama ye tempoh? and lg satu landscape architecture degree selalu kena buat apa? maksud sy project n subjek yg kena amik.

mintak pendapat dr akk. please! TQ!

Lady Leaya said...

Degree landscape uitm 4taun.. tp mcm akak dr dip landscape gak so transfer credit tgl 2taun sengah.. degree ada byk tajuk. Cam part 1-3 biasa studio graphic.. part 4 urban. Part 5 regional byk guna sofware gis. Part 6-cultural.. part 7-practical..part 8-bebas kita nak pilih tajuk pe. Nape nak tukar kos...architecture kan best..;)

mirami said...

4 tahun? lamanya. sy diploma dr politeknik. sy baru tamat bulan 4 hari tu. sy apply upu guna result sem5, sbb sem6 tak keluar lg. sy apply architecture tp x dpt sbb sy apply mase x tamat pengajian lg. tp sy nak try buat rayuan. malangnya architecture xde kat rayuan, paling dekat dgn bidang sy pun landscape la. tu nak tau landscpae tu mcm mana. takut tak boleh bawa.

Lady Leaya said...

yup.kalau awak mik architecture pun kene 4 taun gak. landscape sama je ngan architecture, cuma lebih landscape la..design open space, pokok, outdoor...try la apply...fun acctualy. cuma kalau peluang pekerjaan, gaji architecture da so sure lagi tinggi. :)

mirami said...

sy ade tnye senior sy dr poli skrg dia amik archi dkat uitm shah alam. katenye 2 stgh tahun je. hmm pening sy. hehehehe ape pun thanks sgt2 ye kak. :D

Sweet October said...

Salam..nice board kakak :) saya mcm x mampu je nak ikut semua nie..akak dah bnyak blajar..saya baru dip landscpe architctr.. Btw, selamat berjaya utk akak :)

Ezazul Anjun said...
This comment has been removed by the author.
Ezazul Firdaus said...

asalam aka..sy dip.lads part3..nk mnx permission nk jdkan board akak references..bole x?;)

Sweet October said...

harap dapat minta ajar ngan akak :)

Lady Leaya said...

Usaha tangga kejayaan. Jgn risau.. board ni progress satu sem part 8degree nanti. Degree byk teory. Xsusah sgtcam diploma. Gud luck.;)

Lady Leaya said...

Salam. Boleh je. Tp jgn buat contoh dahla. Design byk salah ni. Sbb ni board present. Lecturer byk komen. Cuma da xlarat nak ubah. So ni jela y mmpu publish kat blog. Huhu

Bella Huda said...

if hosuing and community macam mna ? yng design development tu akak guna lumion eh ? so niceeeee.

Post a Comment